06 - 83 18 78 08 [email protected]

Volledige maatwerkoplossingen voor leerlingondersteuning

Studiekern coaching & begeleiding biedt volledige maatwerkoplossingen voor leerlingondersteuning. Al bijna 10 jaar begeleiden we leerlingen of groepen leerlingen die achterstanden hebben opgelopen. Deze achterstanden zijn als gevolg van de recente lockdowns in de huidige corona-pandemie veel problematischer geworden. Als betrouwbare partner kunnen wij aan de slag gaan met een individuele leerling, maar zijn wij ook in staat om grote groepen leerlingen vakinhoudelijk bij te spijkeren.

Studiekern bestaat uit een vast team van docenten en een groot flexibel team van (student-)docenten, pedagogen en andere professionals die op zeer uiteenlopende manieren leerlingen kunnen terugbrengen op het niveau waar ze volgens hun ontwikkelingsperspectief zouden moeten zijn. Al onze medewerkers zijn in het bezit van een VOG. Student-docenten worden intern opgeleid en ondersteund door onze bevoegde en ervaren lerarenopleider. Daarnaast krijgen ze extra ondersteuning en handvatten van onze zorgcoördinator zodat ze goed beslagen ten ijs komen. Uiteraard zijn alle docenten en student-docenten in dienst van Studiekern middels een arbeidsovereenkomst. Dit garandeert ook voor u dat deze collega’s een correcte vergoeding ontvangen, vakantiegeld opbouwen, doorbetaald krijgen bij ziekte etc. En dat geeft ook u een goed gevoel.

Na de eerste lockdown heeft ons team specialistische praktijkervaring opgedaan met vakinhoudelijk ondersteuning om corona-achterstanden weg te werken voor een grote groep onder- en bovenbouwleerlingen. Leerlingen geven als feedback dat contact met onze docenten fijn is omdat er naast tijd en aandacht ook begrip is voor hun achterstand.

In een persoonlijk gesprek verkennen wij graag waar de ondersteuningsbehoefte binnen uw organisatie ligt om vervolgens samen tot een passende en duurzame maatwerkoplossing te komen. U kunt hierbij denken aan ondersteuning na schooltijd, weekendschool, lente- of zomerschool, individuele coaching voor leerlingen met een extreem grote achterstand, leerlingen die moeite hebben om weer in hun schoolse ritme te komen of een combinatie van deze factoren.

Onze begeleiding kunnen wij vaak op korte termijn starten. We werken indien gewenst nauw samen met mentoren, leerlingcoördinatoren en externe organisaties verbonden aan uw school. Korte lijnen met professionals binnen de school zijn volgens ons cruciaal voor een optimale afstemming van onze begeleiding.

Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat we voor uw organisatie kunnen betekenen, dit kan middels het formulier hieronder of telefonisch: 06-83187808.
Heeft u zorggerelateerde vragen, neem dan contact op met onze zorgcoördinator Ferry Bel: 06-15120691.