Gebruik onderstaand formulier om vrijblijvend contact op te nemen.

Gebruik onderstaand formulier om vrijblijvend contact op te nemen.

Studiekern voor scholen

Volledige maatwerkoplossingen voor leerlingondersteuning

Studiekern coaching & begeleiding biedt volledige maatwerkoplossingen voor leerling- en docentondersteuning. Al ruim 10 jaar begeleiden wij groepen leerlingen op diverse scholen. Naast de vakinhoudelijke ondersteuning door onze bevoegde vakdocenten, kunnen wij ook leerlingen op sociaal-emotioneel vlak ondersteunen.  Daarnaast coachen wij individuele docenten, maar verzorgen wij ook trainingen voor volledige teams of vaksecties op bijvoorbeeld het gebied van rekenvaardigheden.

Examentrainingen bij u op school

Studiekern biedt volledige maatwerkoplossingen voor scholen. Geen school is hetzelfde, en dat geldt natuurlijk ook voor haar leerlingen!
Wij zorgen in principe voor alles: docenten, materialen, planningen enz. U als schoolleider hoeft u alleen uw leerlingen en ouders te informeren.

Natuurlijk communiceren we duidelijk met de school hoe we het gaan aanpakken. Ook is overleg mogelijk, de wens school is doorslaggevend in de vormgeving van de training.

Wij regelen docenten. We hebben een zeer uitgebreid portfolio van docenten die allemaal in het bezit zijn van een geldige VOG-verklaring. De meeste docenten zijn bevoegd en geven ook in het dagelijks leven les aan eindexamenklassen.

Incidenteel werken we met bijna afgestudeerde studenten. Deze worden wel van tevoren op aanwezige kennis gecheckt. Wij zijn hierin transparant naar de school. Tenslotte evalueren we met u de feedback van uw leerlingen en de beoordelingen van onze docenten.

Uw leerlingen, uw inzicht, onze collega’s

Studiekern, partner in onderwijs

Bijlessen in uw school.

In een persoonlijk gesprek verkennen wij graag waar de ondersteuningsbehoefte binnen uw organisatie ligt om vervolgens samen tot een passende en duurzame maatwerkoplossing te komen.  

U kunt hierbij denken aan ondersteuning na schooltijd, weekendschool, lente- of zomerschool, individuele coaching voor leerlingen met een extreem grote achterstand, leerlingen die moeite hebben om weer in hun schoolse ritme te komen of een combinatie van deze factoren. 

Onze begeleiding kunnen wij vaak op korte termijn starten. We werken indien gewenst nauw samen met mentoren, leerlingcoördinatoren en externe organisaties. Korte lijnen met professionals binnen en buiten de school zijn volgens ons cruciaal voor een optimale afstemming van onze begeleiding.

Ondersteuning docenten.

Studiekern coaching & begeleiding biedt volledige maatwerkoplossingen voor docentondersteuning. Een ervaren lerarenopleider (en/of docent) kan bijvoorbeeld middels een afgesproken traject werken aan competenties van een individuele docent. Uiteraard wordt in overleg met iedereen een plan opgesteld met heldere en haalbare doelen.

Daarnaast verzorgen wij ook trainingen groepen docenten, volledige teams of vaksecties op bijvoorbeeld het gebied van taal- of rekenvaardigheden, maar ook op diverse andere onderwerpen. 

Op verzoek kunnen ook inspirerende lezingen op vakinhoudelijk gebied voor een vaksectie verzorgd worden voor bijvoorbeeld een studiedag. Uiteraard gaat alles in overleg, dus neem nu contact met ons op om samen te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.