Gebruik onderstaand formulier om vrijblijvend contact op te nemen.

Gebruik onderstaand formulier om vrijblijvend contact op te nemen.

Studiekern voor scholen

Volledige maatwerkoplossingen voor leerlingondersteuning

Studiekern coaching & begeleiding biedt volledige maatwerkoplossingen voor leerling- en docentondersteuning. Al ruim 10 jaar begeleiden wij groepen leerlingen op diverse scholen. Naast de vakinhoudelijke ondersteuning door onze bevoegde vakdocenten, kunnen wij ook leerlingen op sociaal-emotioneel vlak ondersteunen.  Daarnaast coachen wij individuele docenten, maar verzorgen wij ook trainingen voor volledige teams of vaksecties op bijvoorbeeld het gebied van rekenvaardigheden.

Examentrainingen bij u op school

Studiekern biedt volledige maatwerkoplossingen voor scholen. Geen school is hetzelfde, en dat geldt natuurlijk ook voor haar leerlingen!
Al bijna 10 jaar begeleiden we leerlingen of groepen leerlingen die achterstanden hebben opgelopen. Deze achterstanden zijn als gevolg van de lockdowns tijdens de corona-pandemie veel problematischer geworden.

2-daagse trainingen door vakdocenten.
Onze docenten zijn allemaal bevoegd, en hebben een examentrainingsprogramma opgesteld dat in twee dagen gegeven wordt. Zo kunnen ze de essentiele stof herhalen, maar er is natuurlijk ook meer dan genoeg tijd om in te gaan op de vragen die leerlingen op bepaalde onderdelen vooraf mogelijk al hadden. Alles voor een zo hoog mogelijk examenresultaat!
Vrijwel alle schoolvakken in zitten in ons pakket. Flexibiliteit en maatwerk staan bij ons hoog in het vaandel, graag gaan wij met u in gesprek om uw wensen in kaart te brengen. We hebben meerdere mogelijkheden om leerlingen voor hun examen op het gewenste niveau te brengen. Zodat uw leerlingen met vergroot zelfvertrouwen het examen in kunnen. Wij regelen de materialen die nodig zijn voor deze trainingen zelf.

Ervaren en betrouwbaar.
Tussen 2020-2022 hebben we op 3 verschillende scholen in Midden-Limburg veel ervaring opgedaan in het opsporen en effectief wegwerken van deze achterstanden. Leerlingen geven als feedback dat contact met onze docenten fijn is omdat er naast tijd en aandacht ook begrip is voor hun achterstand.
Al onze medewerkers zijn in het bezit van een VOG.

Wij staan voor u klaar.
Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat we voor uw organisatie kunnen betekenen:

Rik Golsteijn: 06-53427340.
Ferry Bel: 06-15120691.

 

Studiekern, partner in onderwijs

Bijlessen in uw school.

In een persoonlijk gesprek verkennen wij graag waar de ondersteuningsbehoefte binnen uw organisatie ligt om vervolgens samen tot een passende en duurzame maatwerkoplossing te komen.  

U kunt hierbij denken aan ondersteuning na schooltijd, weekendschool, lente- of zomerschool, individuele coaching voor leerlingen met een extreem grote achterstand, leerlingen die moeite hebben om weer in hun schoolse ritme te komen of een combinatie van deze factoren. 

Onze begeleiding kunnen wij vaak op korte termijn starten. We werken indien gewenst nauw samen met mentoren, leerlingcoördinatoren en externe organisaties. Korte lijnen met professionals binnen en buiten de school zijn volgens ons cruciaal voor een optimale afstemming van onze begeleiding.

Ondersteuning docenten.

Studiekern coaching & begeleiding biedt volledige maatwerkoplossingen voor docentondersteuning. Een ervaren lerarenopleider (en/of docent) kan bijvoorbeeld middels een afgesproken traject werken aan competenties van een individuele docent. Uiteraard wordt in overleg met iedereen een plan opgesteld met heldere en haalbare doelen.

Daarnaast verzorgen wij ook trainingen groepen docenten, volledige teams of vaksecties op bijvoorbeeld het gebied van taal- of rekenvaardigheden, maar ook op diverse andere onderwerpen. 

Op verzoek kunnen ook inspirerende lezingen op vakinhoudelijk gebied voor een vaksectie verzorgd worden voor bijvoorbeeld een studiedag. Uiteraard gaat alles in overleg, dus neem nu contact met ons op om samen te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.